Είναι ένα είδος λευκών μούρων (Morus alba) που τρώγονται είτε ωμά είτε αποξηραμένα ή ακόμη γίνονται κρασί. Η θεραπευτική τους χρήση είναι πολλαπλή. Στην κινέζικη ιατρική χρησιμοποιούνται για να "καθαρίσουν" το αίμα και να ενισχύσουν την παραγωγή του, να ενισχύσουν τη λειτουργία των νεφρών, να βοηθήσουν στην αποτοξίνωση μέσω της ενίσχυσης του ήπατος, βελτιώνουν την όραση και την ακοή ενώ βοηθούν και σε προβλήματα δυσκοιλιότητας (1 χούφτα μούρα σε άδειο στομάχι με ένα ποτήρι νερό). Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C βοηθά σε περιπτώσεις κρυολογήματος και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Δοκιμάστε σκέτα ή προσθέστε τα στο μούσλι σας, στα γλυκά σας ή ακόμη και στις σαλάτες σας.
Τα mulberries είναι γεμάτα από πολλές σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα, το πιο κυρίαρχο των οποίων είναι το κάλιο, το οποίο συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μυών, στην κανονική λειτουργία του νευρικού συστήματος και στη διατήρηση της φυσιολογικής πίεσης του αίματος. Σε 776mg ανά 100g υπερβαίνουν την περιεκτικότητα σε κάλιο από μια μπανάνα. Παρομοίως όπως όλα τα αποξηραμένα μούρα είναι μια πηγή ασβεστίου, συμβάλλοντας σε πολλές σημαντικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης των φυσιολογικών οστών και των δοντιών, των πεπτικά ενζύμων και τον μεταβολισμό της ενέργειας. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, το οποίο είναι ένα σπάνιο χαρακτηριστικό μεταξύ των μούρων. Ο σίδηρος συμβάλλει στη φυσιολογική μεταφορά οξυγόνου στο σώμα, τον φυσιολογικό σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, την κανονική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.
Και καλή σας όρεξη!
grade Σχόλια (0)