μανταρίνι σκόνη ελληνική
(5,50 € 100 gr)
Ελληνικά μανταρίνια σε σκόνη χωρίς πρόσθετα, συντηρητικά ή ζάχαρη! Αγαπημένα φρούτα, τώρα όλο το χρόνο στην κουζίνα σας. Μπορείτε να το προσθέσετε σε πρωινά, pancakes, smoothie bowls, σάλτσες και στην μαγειρική.
Τα οφέλη του? Τα μανταρίνια έχουν ένα εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, περιέχουν βιταμίνη C, φυτικές ίνες και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Όπως τα περισσότερα εσπεριδοειδή, τα μανταρίνια είναι γεμάτα με βιταμίνες, φυτικές ίνες και ευεργετικές φυτικές ενώσεις.
Ελληνικά μανταρίνια σε σκόνη χωρίς πρόσθετα, συντηρητικά ή ζάχαρη! Αγαπημένα φρούτα, τώρα όλο το χρόνο στην κουζίνα σας. Μπορείτε να το προσθέσετε σε πρωινά, pancakes, smoothie bowls, σάλτσες και στην μαγειρική.
Τα οφέλη του?
Τα μανταρίνια έχουν ένα εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, περιέχουν βιταμίνη C, φυτικές ίνες και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Όπως τα περισσότερα εσπεριδοειδή, τα μανταρίνια είναι γεμάτα με βιταμίνες, φυτικές ίνες και ευεργετικές φυτικές ενώσεις.
Η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που ενισχύει τη λειτουργία των κυττάρων του ανοσοποιητικού σας για την καταπολέμηση της οξειδωτικής βλάβης. Προωθεί επίσης τον θάνατο επιβλαβών μικροβίων. Επιπλέον, βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος και των ιστών. Στην πραγματικότητα, η συμπλήρωση με υψηλές δόσεις βιταμίνης C μπορεί να μειώσει τον χρόνο επούλωσης των πληγών.
Οι διαλυτές φυτικές ίνες που περιέχουν σχηματίζουν ένα τζελ στο πεπτικό σας σύστημα. Αυτό αντλεί νερό στο έντερό σας για να μαλακώσει τα κόπρανα, διευκολύνοντας ενδεχομένως τις κινήσεις του εντέρου.
Μια μεγάλη πληθυσμιακή μελέτη συσχέτισε μια διατροφή πλούσια σε εσπεριδοειδή όπως τα μανταρίνια με μειωμένο κίνδυνο πέτρας στα νεφρά, τα οποία είναι κρυσταλλωμένα μέταλλα που το σώμα σας εκκρίνει στα ούρα.
Δεν διαλύεται τελείως καθώς δεν είναι ζαχαρώδες, αλλά η σκόνη του ίδιου του φρούτου. Η πρότασή μας είναι είτε είναι να σουρωθούν οι κόκκοι
έπειτα από ώρα, ώστε να δοθεί το άρωμα και το χρώμα του στο ρόφημα καθώς και να προστεθεί ατόφιο σε milkshake, smooothies ή στα γλυκά.
Προτινόμενη συνταγή για υπέρχοη μανταρινάδα.
Φτιάχνω ένα σιρόπι με:
100γρ ζάχαρη
100γρ νερό
2 κουτ. γλυκού (15γρ) μανταρίνι σκόνη
Τα βάζω να βράσουν και όταν πάρουν μια βράση τα αφήνω να κάτσουν για 2 λεπτά. Έπειτα σουρώνω το σιρόπι μου και το φυλάω σε δοχείο ώστε να το χρησιμοποιώ κάθε φορά που θέλω να κάνω μανταρινάδα.
Τοποθετώ σε ένα ποτήρι περίπου των 300ml, 60ml από το σιρόπι μου, γεμίζω με πάγο και συμπληρώνω με νερό ή με σόδα. Προαιρετικά αν θέλω βάζω και 15 ml στυμμένο λεμόνι.
Επιπλέον προτάσεις για χρήση:
Σε μορφή σκόνης, το μανταρίνι προσφέρεται για πολλές χρήσεις και αποκαθιστά όλα τα αρώματα των φρούτων.
Οι απαλά αρωματικές του νότες θα προσθέσουν μια πινελιά γλυκύτητας σε όλα τα γλυκά σας πιάτα, όπως μαντλέν ή ganaches, αλλά και σε αλμυρά πιάτα όπως ψάρια ή λευκά κρέατα, χτένια ή ακόμα και σε στιφάδο λαχανικών για να φέρουν στην επιφάνεια λίγο μια πιο πικάντικη πλευρά.
- Σπιτική γκρανόλα καρύδας και μανταρίνι.
- Smoothie με μπανάνα μανταρίνι και σπόρους chia.
- Μπριζόλα σολομού με μέλι και μανταρίνι σε σκόνη.
- Σε πιατέλα τυριών δοκιμάστε πρόβειο τυρί πασπαλισμένο με μανταρίνι σε σκόνη.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μανταρίνι σε σκόνη ως σκόνη σε κέικ, μπισκότα, σοκολάτα, επιδόρπια γάλακτος, τηγανίτες, και σπιτική μαύρη σοκολάτα.
Σχετικά προϊόντα
grade Σχόλια (0)