πιπερίτσες καυτερές
(3,00 € 100 gr)
Η καυτερή πιπεριά περιέχει μία αξιοσημείωτη ποσότητα βιταμινών, μεγαλύτερη από αυτήν των γλυκών ποικιλιών.
Η καυτερή πιπεριά περιέχει μία αξιοσημείωτη ποσότητα βιταμινών, μεγαλύτερη από αυτήν των γλυκών ποικιλιών. Υπάρχει σημαντική παρουσία κυρίως βιταμίνης C (που όμως χάνετε κατά τη διάρκεια της αποξήρανσης, εάν ακολουθηθεί αυτός ο τρόπος διατήρησης), αλλά υπάρχουν ακόμα και: A, B και D, PP, B2, E (που αυξάνει την οξυγόνωση του αίματος και ευνοεί την γονιμότητα),K(αντιαιμοραγία). Ακόμα, περιέχει καρωτινοειδή και μεταλλικά άλατα, και διευκολύνει τις διεργασίες της χώνεψης και τις γαστρικές εκκρίσεις. Επίσης, η δράση κατά του φουσκώματος, την κάνει πολύ αποτελεσματική σε τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις, ιδιαίτερα κατά τους ζεστούς, καλοκαιρινούς μήνες. Έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες, τονώνει τους ιστούς χαρίζοντάς τους ζωντάνια, και ενεργοποιεί την φλεβική κυκλοφορία καθώς και αυτήν των τριχοειδών αγγείων. Έχοντας αγγειοδιασταλτικές και αντιχοληστερινούχες ιδιότητες, συμβάλει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Και να ΅ταν μόνο αυτά... της αποδίδουν δράση εξόχως αφροδισιακή και ακόμα μοιάζει να είναι γεγονός ότι λαοί που χρησιμοποιούν καυτερές πιπεριές σε τακτική βάση στη διατροφή τους, είναι εμφανίζουν μικρότερα ποσοστά... φαλάκρας. Αντενδείκνυται σε άτομα που υποφέρουν από κολίτιδα. Η καυτερή πιπερίτσα χρησιμοποιείται, ακόμη, για εξωτερική χρήση, για παράδειγμα, για την παραγωγή σκευασμάτων που θεραπεύουν χιονίστρες, τους ρευματισμούς και τις νευραλγίες. Η χρήση της, όμως, για τέτοιους, θεραπευτικούς σκοπούς, πρέπει πάντα να ελέγχεται από ειδικούς γιατρούς. Στη κουζίνα, η καυτερή πιπεριά μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσον ωμή (για τους πιο ριψοκίνδυνους) όσο και αποξηραμένη, σε σκόνη, για να νοστιμέψει πολτούς και σάλτσες, αλλά και κρέατα, τυριά διαφόρων ειδών και αλλαντικά.
Σχετικά προϊόντα
grade Σχόλια (0)