- sales
maitake ή γκριφόλα
(8,50 € 50 gr)
To Maitake μανιτάρι είναι πολύ γνωστό μανιτάρι για την δράση του κατά του καρκίνου
Οι κύριες ουσίες που έχουν ανιχνευθεί στα μανιτάρια αυτά είναι οι β-γλυκάνες, η «grifolan» και η «grifolin -LE». To Maitake μανιτάρι είναι πολύ γνωστό μανιτάρι για την δράση του κατά του καρκίνου και για την ανακούφιση από ορισμένες από τις παρενέργειες της χημικής επεξεργασίας (χημειοθεραπείες. Είναι επίσης γνωστό για τον ιό ΗVI/ AIDS, τη χρόνια κόπωση, ηπατίτιδα, αλλεργική ρινίτιδα, διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη, την απώλεια βάρους ή τον έλεγχό του και την υπογονιμότητα όταν οφείλεται στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.
ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ : Εξαιρετικά ασφαλής η κατανάλωση του ακόμη και σε πολύ μεγάλες ημερήσιες δόσεις. Συνιστώμενη ημερήσια δόση: 0,3γρ αποξηραμένου προϊόντος ανά κιλό σωματικού βάρος. Συνήθης κατανάλωση 10-15 γρ. ξηρού μανιταριού την ημέρα υπό την μορφή τσαγιού ή στο φαγητό.
ΤΡΟΠΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ : Τα maitake τρίψετε με το χέρι σας και να σπάσετε σε μικρά κομματάκια όσο μανιτάρι θέλετε και απλά να το ρίξετε μέσα στην σούπα στην αρχή του βρασμού. Οι κοτόσουπες και οι χορτόσουπες θα πάρουν άλλη αξία.
2. ΣΟΤΑΡΙΣΜΑ: μουλιάζετε τα μανιτάρια σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά.
Στραγγίζετε με το χέρι σας.
Απλώνεται αφού πρώτα κάψει , σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο , σοτάρετε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά το πολύ και σβήνετε με λευκό κρασί.
Σερβίρετε σκέτα ή ανακατεύεται τα σοταρισμένα μανιτάρια σε μια σάλτσα λευκή ή κόκκινη. Μπορείτε να ανακατέψετε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε φαγητά κατσαρόλας που έχουν περισσέψει από την προηγούμενη μέρα , για να αλλάξετε την γεύση τους.
Σχετικά προϊόντα
grade Σχόλια (0)