• new
Μέλι Έλατο 500gr

Μέλι Έλατο 500gr

011-026
12,00 €

(12,00 € 500 gr)

με ΦΠΑ Χρόνος παράδοσης προϊόντων χωρίς στοκ που επιτρέπονται οι προ-παραγγελίες

Μέλι έλατο με γεύση ευχάριστη, απαλή και χαρακτηριστική, δεν έχει ιδιαίτερο άρωμα και το χρώμα του είναι κοκκινωπό. Η φωτεινότητά του μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την περιοχή προέλευσης. Δεν κρυσταλλώνει λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε γλυκόζη. Η Θρεπτική αξία του: Πλούσιο σε ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο κλπ. Από τοπικούς παραγωγούς που μεταφέρουν τα μελίσσια τους στην Παύλιανη.

Περιγραφή

Γεύση ευχάριστη, απαλή και χαρακτηριστική, δεν έχει ιδιαίτερο άρωμα και το χρώμα του είναι Κοκκινωπό. Η φωτεινότητά του μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την περιοχή προέλευσης. Δεν κρυσταλλώνει λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε γλυκόζη. Η Θρεπτική αξία του: Πλούσιο σε ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο κλπ.

Το μέλι από έλατο παράγεται από μελιτώδεις εκκρίσεις που λαμβάνουν χώρα στον κορμό, τα κλαδιά και τα φύλλα του ελάτου (Abies cephalonica, Abies alba, Picea mariana). Αυτό το μέλι συλλέγεται στις ορεινές περιοχές της χώρας και σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 1.000 μέτρων. 

Συλλέγεται τους μήνες Μάιο – Ιούνιο, όμως η απόδοση των μελιτωμάτων είναι περιοδική στα χρόνια και όχι πολύ μεγάλη. Τα έντομα, που παράγουν το μελίτωμα όπως κοκκοειδή και αφίδες, επηρεάζονται από τις κλιματολογικές συνθήκες της εκάστοτε χρονιάς με συνέπεια στην απόδοση του μελιού.

Tο μέλι ελάτης διακρίνεται από ελαφρύ καστανό έως σκούρο ή κοκκινωπό χρώμα και μπορεί να είναι διαυγές ή όχι. Το άρωμα είναι ελαφρώς ρητινώδες, απαλό και έχει γεύση μαλακή, ζεστή με νότες από βούτυρο, κανέλα, τζίντζερ και γλυκιά γεύση

Παρουσιάζει χαμηλό ποσοστό υγρασίας, ενώ το pH του είναι υψηλότερο σε σχέση κιόλας με τις υπόλοιπες κλάσεις μελιών. Αυτά, σε συνδυασμό με το αρκετά χαμηλό ποσοστό γλυκόζης, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για να μην κρυσταλλώνει το ελατόμελο.

Είναι πλούσιο σε μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο και άρα είναι σημαντικά χρήσιμο για την . Έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, ενώ συστήνεται σε αθλητές και παιδιά. Βοηθά στην κακοσμία του στόματος, κάνει αντισηψία στο ανώτερο αναπνευστικό και βελτιώνει την υγεία όταν υπάρχουν παθήσεις του στομάχου. Επίσης δρα ανασταλτικά σε περιπτώσεις αναιμίας και ευνοεί την ανάπτυξη με την παροχή ασβεστίου στο σώμα.

 
Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Σχετικά προϊόντα

grade Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

16 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Το προϊόν προστέθηκε

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας.