χαρούπι σκόνη
(3,00 € 100 gr)
Χρησιμοποιείται συχνά αντί για σκόνη κακάο ή σοκολάτα. Αν και έχει πιο ήπια, ελαφρώς πικρή γεύση, μπορεί να λειτουργήσει ως υποκατάστατο σε ορισμένες περιπτώσεις. Το χαρούπι σε σκόνη μπορεί να είναι είτε ωμό είτε ψητό. Το ελαφρά καβουρδισμένο είναι πιο γλυκό από τη σκούρα καβουρδισμένη σκόνη, η οποία έχει πιο πικρή, έντονη γεύση.
Το χαρούπι είναι πιο γλυκό και λιγότερο πικρό από το κακάο, επομένως οι άνθρωποι μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιούν λιγότερη ζάχαρη όταν το χρησιμοποιούν ως υποκατάστατο. Αυτό το καθιστά χρήσιμο συστατικό σε τρόφιμα όπως τηγανίτες, πλιγούρι βρώμης και μιλκσέικ.
Η σκόνη χαρουπιού προέρχεται από τον γλυκό, ώριμο πολτό των λοβών του χαρουπιού. Οι άνθρωποι στεγνώνουν, ψήνουν και αλέθουν τον πολτό για να παραχθεί μια λεπτή σκόνη ή αλεύρι. Έχει μια πλούσια, ξηρή γεύση που μοιάζει κάπως με την καραμέλα.
Χρησιμοποιείται συχνά αντί για σκόνη κακάο ή σοκολάτα. Αν και έχει πιο ήπια, ελαφρώς πικρή γεύση, μπορεί να λειτουργήσει ως υποκατάστατο σε ορισμένες περιπτώσεις. Το χαρούπι σε σκόνη μπορεί να είναι είτε ωμό είτε ψητό. Το ελαφρά καβουρδισμένο είναι πιο γλυκό από τη σκούρα καβουρδισμένη σκόνη, η οποία έχει πιο πικρή, έντονη γεύση.
Το χαρούπι είναι πιο γλυκό και λιγότερο πικρό από το κακάο, επομένως οι άνθρωποι μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιούν λιγότερη ζάχαρη όταν το χρησιμοποιούν ως υποκατάστατο. Αυτό το καθιστά χρήσιμο συστατικό σε τρόφιμα όπως τηγανίτες, πλιγούρι βρώμης και μιλκσέικ.
Ιδέες επιδορπίων που περιέχουν σκόνη χαρουπιού περιλαμβάνουν:κέικ μελάσας χαρουπιού, μπαλάκια χαρουπιού, κρεμώδης μους αβοκάντο χαρουπιού, μπάρες χαρουπιού καρύδας, χαρούπι μπράουνις, τρούφες, βατόμουρο χαρούπι βρώμη, ψωμί χαρουπόμπανα, μιλκσέικ μπανάνας και χαρουπιού
Είναι επίσης πλούσιο σε διαιτητικές ίνες και αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες.
Επιπλέον, περιέχει απαραίτητα μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο. Έχει μικρές ποσότητες σιδήρου, φωσφόρου και πρωτεΐνης.
Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν συχνά ως υποκατάστατο της σκόνης κακάο. Το χαρούπι δεν περιέχει γλουτένη ή καφεΐνη, καθιστώντας το μια κατάλληλη επιλογή για άτομα που είναι ευαίσθητα ή αλλεργικά σε αυτά τα συστατικά. Είναι ιδανική για άτομα που θέλουν να αποφύγουν τις διεγερτικές επιδράσεις του κακάο ή να μειώσουν την ποσότητα ζάχαρης σε ορισμένες συνταγές.
Τα άτομα που είναι ευαίσθητα στη γλουτένη μπορούν να χρησιμοποιήσουν σκόνη χαρουπιού αντί για αλεύρι σίκαλης, σίτου ή κριθαριού για ψωμί και αρτοσκευάσματα. Είναι επίσης ένα καλό υποκατάστατο για ζεστά ροφήματα με καφεΐνη, όπως ζεστό κακάο ή καφέ.
Σχετικά προϊόντα
grade Σχόλια (0)