Πράσινο Τσάι- Japan Sencha βιολογικό
(5,38 € 100 γρ)
Το πράσινο τσάι Sencha έχει συνήθως περίπου 20-30 mg καφεΐνης ανά φλιτζάνι, μια μέση ποσότητα για το πράσινο τσάι. Ανάλογα με άλλους παράγοντες όπως οι μέθοδοι καλλιέργειας, ο χρόνος συγκομιδής και η επεξεργασία, αυτή η ποσότητα μπορεί να είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη. Για παράδειγμα, τα νεότερα φύλλα και μπουμπούκια περιέχουν περισσότερη καφεΐνη από τα παλαιότερα ώριμα φύλλα. Το ψήσιμο μπορεί να μειώσει την ποσότητα καφεΐνης στο τσάι και η σκίαση θα την αυξήσει. Ως εκ τούτου, ένα φρέσκο, άψητο πράσινο τσάι από νεότερα φύλλα θα έχει συνήθως υψηλότερα επίπεδα καφεΐνης.
Βιολογικό Green Sencha που βρίσκεται σε πολλά σπίτια στο Τόκιο. Είναι ένα πολύ προσιτό πράσινο τσάι και μια εξαιρετική επιλογή για καθημερινή χρήση.
Ελαφρύ, ευαίσθητο τσάι ανοιξιάτικης χειροδιαλεκτής συγκομιδής. Εκχέεται σε 80 βαθμούς μόνο για 2-3 λεπτά.
Τα φύλλα αυτού του τσαγιού έχουν ένα μέτριο πράσινο χρώμα. Σε αντίθεση με τα κινέζικα τσάγια, σχεδόν όλα τα ιαπωνικά τσάγια είναι μαγειρεμένα στον ατμό και όχι σε τηγάνι. Αυτός είναι ο λόγος που έχουν μια πιο φρέσκια, πιο γρασίδ-άτη γεύση, αντί για ξηρούς καρπούς και γλυκές νότες που βρίσκονται συνήθως στο κινέζικο τσάι. Το πράσινο τσάι Sencha μπορεί να έχει μια σειρά από γεύσεις, όπως γρασίδι, γλυκό, στυπτικό, σπανάκι, ακτινίδιο, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, ακόμα και νότες βουτύρου. Το χρώμα κυμαίνεται από πολύ ανοιχτό πράσινο έως κίτρινο και βαθύ και ζωντανό σμαραγδένιο πράσινο. Ανάλογα με τον τρόπο που το παρασκευάζετε, μπορεί να είναι λίγο πολύ στυφό με γλυκιά επίγευση και έντονη αλμυρή νότα.
Το πράσινο τσάι Sencha έχει συνήθως περίπου 20-30 mg καφεΐνης ανά φλιτζάνι, μια μέση ποσότητα για το πράσινο τσάι. Ανάλογα με άλλους παράγοντες όπως οι μέθοδοι καλλιέργειας, ο χρόνος συγκομιδής και η επεξεργασία, αυτή η ποσότητα μπορεί να είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη. Για παράδειγμα, τα νεότερα φύλλα και μπουμπούκια περιέχουν περισσότερη καφεΐνη από τα παλαιότερα ώριμα φύλλα. Το ψήσιμο μπορεί να μειώσει την ποσότητα καφεΐνης στο τσάι και η σκίαση θα την αυξήσει. Ως εκ τούτου, ένα φρέσκο, άψητο πράσινο τσάι από νεότερα φύλλα θα έχει συνήθως υψηλότερα επίπεδα καφεΐνης.
Την πρώτη φορά που καταναλώνετε ιαπωνικά πράσινα τσάγια όπως το sencha και το gyokuro μπορεί να σας δώσει πολύ περισσότερη ενέργεια από άλλα είδη πράσινου τσαγιού ή αρωματικά τσάγια. Επομένως, σας συνιστούμε να ξεκινήσετε πρώτα με ένα φλιτζάνι για να δείτε πώς θα αντιδράσετε. Προσπαθήστε να αποφύγετε το sencha ακριβώς πριν από τον ύπνο.
Σχετικά προϊόντα
grade Σχόλια (0)